| 
 
 
 | 
Çikolatalı Mantı | 
  | 
kamile 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2018 
Mesajlar: 27 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131730 
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2018 
764 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 kare milföy yaprağı
 
1 çay bardağı damla çikolata
 
1 adet yumurtanın beyazı
 
2 yemek kaşığı şeker
 
1 paket çikolata sosu
 
1 su bardağı süt
 
 
Her bir kare 9 eşit parçaya bölünür. Parçaların ortasına 5-6 adet kadar damla çikolata konur ve mantı gibi kapatılır. Yağladığınız fırın tepsisine dizilir.
 
Üzerine yumurta akı sürülür ve toz şeker serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
 
Çikolatalı sos tarifteki gibi pişirilir ve soğuduktan sonra milföylerin üzerine dökülür. Yada direkt olarak çikolatalı sos dökülür.
 
 
Not: Milföyler açılmaması için sıkıca kapatılmalı. Yumuşamaması için çikolatalı sosun servisten hemen önce dökülmesi önerilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |