| 
 
| 
 
 
 | 
 
ÇİKOLATALI MANDALİNALI KUP | 
 
  | 
kaptanınaşkı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.02.2008 
Mesajlar: 22
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22254 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2008 
2,837 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemesi
 
1 büyük acıbadem kurabiyesi
 
1 hazır kek
 
6 mandalina
 
1 portakalın suyu
 
Krema için:
 
200 gr sade çikolata
 
2 çorba kaşığı mısır unu
 
2 çorba kaşığı tozşeker
 
2 yumurta sarısı
 
1 su bardağı süt
 
1 paket labne peynir (250 gr)
 
Süsleme için:
 
1 mandalina
 
75 gr sade çikolata
 
1 paket krem şanti
 
1 su bardağı süt
 
 
Mandalinaların kabuklarını soyup dilimlerin zarlarını çıkarın. Hazır keki küçük küpler halinde kesip bir tepsiye alın. Sıcak fırında kıtırlaşıncaya kadar ısıtın. Acıbadem kurabiyesini küçük parçalara bölün.
 
Kek parçalarını ve kurabiye parçalarını servis kaselerine paylaştırıp portakal suyunu üzerlerine gezdirin. Mandalina dilimlerini keklerin üzerine yerleştirin.
 
Kremayı hazırlamak için; çikolatayı benmari usulü eritin. Sütü tencerede kaynatın. Mısır unu, tozşeker ve yumurta sarılarını derin bir kasede çırpın. Karıştırmaya ara vermeden, kaynar sütü yavaş yavaş ilave edin. Karışımı başka i, bir tencereye alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Koyu bir krema haline gelince ateşten alın. Karıştırmaya hiç ara vermeden önce labne peyniri, sonra erimiş çikolatayı ekleyin. Pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Hazırladığınız kremayı kaselere paylaştırıp spatulayla yayın. Buzdolabına alıp en az iki saat bekletin.
 
Süslemek için, sade çikolatayı karelere bölün. Bir mandalinayı soyup dilimlerin zarlarını çıkarın. Kaseleri dolaptan çıkarın. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp kaselerin üzerine dekoratif şekilde sıkın. Çikolata parçaları ve mandalina di-limleriyle süsleyip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ÇİKOLATALI MANDALİNALI KUP Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler
 | 
 
 
 
 |