3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 su bardağı nişasta
1 tatlı kaşığı kakao
80 gr bitter veya sütlü çikolata
Birkaç damla limon suyu
3 çorba kaşığı çekilmiş fındık
Üzeri için:
Hindistancevizi
Su ve şekeri bir tencere içerisinde kaynaması için bırakın.
1 su bardağı suyla kakao ve nişastayı eritin.
Kaynamaya başlayınca şeker nişastalı karışımı içerisine atın.
Ocağın büyük olan kısmında 45 dakika kadar sık aralıklarla karıştırarak pişirmeye devam edin.
Pişmeye yakın sürede içerisine limon suyu ve çikolatayı atın.
Piştikten sonra ocaktan alıp içerisine çekilmiş fındığı ekleyin.
Yağlı kâğıt sermiş olduğunuz bir kare kap içerisine karışımı dökün.
Soğuduktan sonra buzdolabına alın ve 1 saat dinlendirin.
Ardından küçük kareler keserek Hindistan cevizine bandırın.
Üzerine streç filmle kapatıp 12 saat buzdolabında bekletin.
Ardından kahvelerle, bayramlarda ikramlık olarak kullanabilirsiniz.
|