Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Çikolatalı Kremalı Pasta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çikolatalı Kremalı Pasta

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc168370
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2022
151 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao
4 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı süt
150 g oda sıcaklığında tereyağı
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Pastacı Kreması - Pişmeli
1,5 su bardağı süt
0,5 çay bardağı süt
100 g bitter çikolata
0,5 çay bardağı krema
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 - 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Kalıbın tabanını ve kenarlarını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alıp mikser ile 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilini ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Süt ve tereyağını ilave edip 1 dakika daha çırpmaya devam edin. Mikseri düşük devrinde çırparak hazırladığınız unu azar azar ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından alın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Pastacı kremasını 1,5 su bardağı süt ile orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Süre sonunda ocaktan alın. 10 dakika beklettikten sonra mikser ile 1 dakika çırpın. Yarım çay bardağı sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın ve soğumaya bırakın.
Kremayı bir tencereye alın ve orta ısıdaki ocakta ısıtın. Kayamaya başlayınca ocaktan alın, çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Soğuyan pastacı kremasını mikserin düşük devrinde çırparak oda sıcaklığına gelen kremaçikolatayı azar azar ekleyin. Tamamını ekleyince yüksek devirde 1 dakika daha çırpın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Yarısını hazırladığınız çikolatalı karışıma ekleyin ve 1 dakika çırpın. Bu karışımı 2 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun.
Keki üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. En üst katı ters çevirerek servis tabağına alın. Sütün 1/3'ü ile ıslatın. Kenarlarda 2 cm boşluk bırakarak krem şanti sürün ve çikolata parçaları serpin. Kenarlara hazırladığınız kremadan toplar sıkarak çerçeve yapın. İkinci katı üzerine kapatın ve aynı şekilde hazırlayın. Son kat keki koyup krem şanti yayın ve kenarlara krema sıkın. Pastayı buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Süre sonunda arzuya göre meyveler ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.







Çikolatalı Kremalı Pasta Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri



(1 adet Çikolatalı Kremalı Pasta 418 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort