Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Çikolatalı Kestane Pudingi (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çikolatalı Kestane Pudingi (Fransa)

Naci Baba
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Kayseri
Kısa URL: https://ml.md/lc26426
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2008
2,185 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme (6-8 kişilik).
Hamuru:
750 gr. kestane,
250 gr. tereyağı,
3 çorba kaşığı taze krema,
250 gr. bitter çikolata,
200 gr. şeker,
1 kahve kaşığı vanilya,
15 adet tatlı bisküvi,
3 çorba kaşığı doğranmış karışık meyve şekerlemesi.
Glaze etmek için:
150 gr. bitter çikolata,
100 gr. taze krema.
Süslemek için:
10 adet vişne şekerlemesi.

Bu tatlıyı servis etmeden birgün önce hazırlayın.
Kestanenin kabuklarını ayıklayıp büyük bir tencereye koyun. Üzerini örtecek kadar tuzlu su koyup, orta ateşte 15 dakika haşlayın. Tencereyi ateşten almayıp bir kevgirle kestaneleri tencereden bir başka kaba aktarın. Kestaneleri üzerinden soğuk su geçirerek soğuttuktan sonra iç kabuklarını soyun. Kestaneleri yeniden tuzlu kaynar suya atıp 30 dakika daha kaynatın. Tencereyi ateşten alıp kestaneleri bir kevgire çıkarın. Büyükçe bir kapta (veya elektrikli çırpıcıda) kestaneleri ezerek püre haline getirin. (Bu işlemi yaparken kestanelerin soğumamış olması gerekir. Çünkü soğuk kestane içinde ufak da olsa parçalar kalacağı için, tam püre haline gelmez.) 50 gr. tereyağı ve taze kremayı ilave edip birkaç kez daha karıştırıp bir kenara bırakın. Küçük parçalar halinde kırılmış çikolatayı orta boy bir tencereye koyun. Daha büyük bir tencereyi yarıya kadar suyla doldurup, suyu harlı ateşte kaynatın. Su kaynayınca, ateşi hafifçe kısıp, içinde çikolatanın bulunduğu tencereyi büyük olanın içine oturtun. Tahta bir spatula ile sürekli karıştırarak çikolatayı eritin. Çikolata eriyince, karıştırmaya devam ederek, küçük parçalar halinde tereyağı, şekeri ve vanilyayı ilave edin. Kısa bir süre karıştırdıktan sonra sıcak haldeki kestane püresini ekleyip küçük tencereyi tezgaha çıkarın. Ateşi söndürüp içinde kaynar su bulunan büyük tencereyi de ateşten alın.
Bisküvileri küçük parçalar halinde ufalayıp doğranmış meyve şekerlemeleri ile beraber çikolatalı karışıma ilave edin. Tekrar karıştırın.
Hazırlamış olduğunuz hamuru dibi ve kenarları yağlanmış, tercihen bir şarlot yoksa derince bir pasta kalıbına boşaltıp üzerine kalıbın ağzına uygun bir tabak, onun da üzerine hafifçe bir ağırlık koyduktan sonra buzdolabına kaldırın.
Ertesi gün kalıbı buzdolabından çıkartıp pudingi, kalıbın dibine vurarak veya birkaç saniye sıcak suya daldırıp çıkarttıktan sonra alt-üst ederek bir servis tabağına çıkartın. Puding serin bir yerde dururken orta boy bir kaba, küçük parçalar halinde 150 gr. bitter çikolatakoyun. Daha büyük bir tencereyi yarıya kadar su ile doldurup suyu harlı ateşte kaynatın. Su kaynayınca ateşi hafifçe kısıp çikolatanın bulunduğu tencereyi kaynar su dolu tencerenin içine oturtun. Bir tahta spatula ile sürekli karıştırarak çikolatayı eritin. Küçük tencereyi büyüğünün içinden çıkartıp tezgaha alın. Ateşi söndürüp büyük tencereyi de ateşten alın. Erimiş çikolatanın içine 100 gr. taze kremayı ilave edip bir yumurta teli ile üç-dört kez karıştırın. Kremalı çikolata sosunu pudingin üzerine döküp bir spatula ile pudingin üzerine ve yanlarına sıvayın. Tekrar buzdolabına kaldırmadan (bu takdirde sos donuklaşacaktır) serin bir yerde sosu sertleşmeye bırakın. Sos sertleşince pudingin üzerini vişne şekerlemeleri ile süsleyip, servis edin.






Çikolatalı Kestane Pudingi (Fransa) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet Çikolatalı Kestane Pudingi (Fransa) 69,037 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort