| 
 | 
| Çikolatalı Kek | 
|  | pampa Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 10.04.2013
 Mesajlar: 24
 Şehir: Elazığ
 | Kısa URL: https://ml.md/lc88363 Gönderme Tarihi: 10.Nis.2013
 1,789 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 150 gram tereyağı
 3 yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı süt
 1 paket kabartma tozu
 200 gram bitter çikolata
 1 muz
 1 çay bardağı ceviz
 3 çorba kaşığı kakao
 2,5 su bardağı un
 
 Eritilmiş yağı, yumurtayı ve şekeri 3 dakika çırpın. Sıvı yağı ve 1 su bardağı sütü de ekleyip karıştırmaya devam edin. Kabartma tozunu, unu, kakaoyu, rendelenmiş çikolata ve muzu da ekleyin. Daha sonra bu kek harcını yağlanmış kek kalıbına boşaltın ve175 derecedeki fırında 45 dakika pişmeye bırakın. Fırından aldığınız kekin soğumasını beklemeden üzerine parça çikolata serpin.
 
 
 | 
| Çikolatalı Kek | 
|  | Karadağ'lı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 05.06.2013
 Mesajlar: 30
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc89764 Gönderme Tarihi: 13.Haz.2013
 1,678 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet yumurta
 1,5 çay bardağı pudra şekeri
 1 palet kabartma tozu
 1 paket vanilya
 2 su bardağı un
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 çay bardağı krema
 200 gram bitter çikolata
 2 çorba kaşığı kakao
 1 limon kabuğu rendesi
 1 çay barağı süt
 
 Yoğurma kabının içinde unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştın. Üzerine pudra şekerini ekleyip iyice harmanlayın. Bu kuru malzemelerin üzerine sıvı yağı, kremayı ve çırpılmış yumurtayı ilave ederek karıştırın. İçine rendelenmiş limon kabuklarını ekleyip iyice karıştırın. Bu harcın içine eritilmiş çikolatayı da ekleyip kalıba dökün ve 190 derecedeki fırında 25 dakika pişmeye bırakın. Soğumadan istenirse üzerine parça çikolata dökün ve eriyince servis tabaklarına aktarın.
 
 
 | 
| Çikolatalı Kek | 
|  | genç yürek Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.01.2014
 Mesajlar: 39
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc95029 Gönderme Tarihi: 10.Oca.2014
 1,638 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 SU BARDAĞI UN
 1 SU BARDAĞI YOĞURT
 1 PAKET MARGARİN
 3 ADET YUMURTA
 1 ADET KABARTMA TOZU
 1 ADET VANİLYA
 1 SU BARDAĞI ŞEKER
 1 PAKET ÇİKOLATA
 2 YEMEK KAŞIĞI RENKLİ ŞEKER
 
 YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPIN. ERİMİŞ MARGARİN VE DİĞER MALZEMELERİ (ÇİKOLATA VE RENKLİ ŞEKER HARİÇ) DE EKLEYİP İYİCE ÇIRPIN. YAĞLANMIŞ KARE BORCAMA KOYUP FIRINDA PİŞİRİN. ÇİKOLATAYI BENMARİ USULÜ ERİTİP KEKİN ÜSTÜNE DÖKÜN RENKLİ ŞEKERLE SÜSLEYİN.
 
 
 | 
| Çikolatalı Kekler | 
|  | gülbank Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.01.2014
 Mesajlar: 36
 Şehir: Konya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc95516 Gönderme Tarihi: 31.Oca.2014
 1,758 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 yumurta
 1 su bardağı yoğurt
 2.5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 palet vanilya
 3 çorba kaşığı kakao
 150 gram bitter çikolata
 1 çay bardağı kıyılmış badem
 1.5 çay bardağı şeker
 1 adet portakal
 
 Çırpma kabının içinde yumurta ve şekeri iyice çırpın. İçine kakao ve rendelenmiş çikolataları ekleyin. Bir portakalın suyunu sıkıp yoğurtla karıştırın ve karışımın içine ekleyip çırpmaya devam edin. Üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı dökün. Son alarak kıyılmış çiğ bademi içine boşaltıp bu karışımı yağlanmış, unlanmış kek kabının içine aktarın. 170 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Servis yapmadan önce isterseniz üzerini fıstıklar ve çikolatalarla süsleyip ikram edebilirsiniz.
 
 
 | 
| Çikolatalı Kek | 
|  | cez Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2014
 Mesajlar: 49
 Şehir: Eskişehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc100170 Gönderme Tarihi: 24.Tem.2014
 1,567 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı su
 1,5 su bardağı şeker
 3 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 çay bardağı damla çikolata
 2 çorba kaşığı kakao
 1 çay bardağı sıvı yağ
 
 Öncelikle şeker ve yumurtaları 3 dakika kadar karıştırın. İçine su, yağ ve kakaoyu ekleyerek karıştırın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave ederek güzelce karıştırın. Yağlanmış dikdörtgen bir kek kalıba dökün. 180 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Fırından alınca üzerine sıcakken damla çikolatayı döküp servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Çikolatalı Kek | 
|  | TAMYOL Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.12.2014
 Mesajlar: 30
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc103953 Gönderme Tarihi: 28.Arl.2014
 1,859 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 çorba kaşığı tereyağı
 1 su bardağı şeker
 4 çorba kaşığı süt
 3 adet yumurta
 2 su bardağı tepeleme un
 1 paket kabartma tozu
 1 tatlı kaşığı vanilya
 1 çay bardağı kakao
 1 çay bardağı kıyılmış bitter çikolata
 1 çay bardağı kıyılmış beyaz çikolata
 
 Öncelikle kullanacağınız kek kalıbını yağlayın. Tereyağı ve şekeri kaseye koyup krema kıvamına gelene dek çırpın. Üzerine yumurta ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş un, kakao, kıyılmış bitter çikolata ve kabartma tozunu da yedirin. Bu karışımı kaplara bölüştürüp fırında 25 dakika pişirin. Fırından alınca üzerine beyaz çikolata parçalarını koyup soğumaya bırakın. Çok lezzetli bir kek istenirse muffin kalıplarına kağıt koyup farklı sunumlar da yapılabilir.
 
 
 | 
| Çikolatalı Kek | 
|  | vah det Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.01.2015
 Mesajlar: 35
 Şehir: Çorum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc104064 Gönderme Tarihi: 02.Oca.2015
 1,499 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1.5 su bardağı un
 3 kaşık kakao
 2 kaşık tereyağı
 3 çorba kaşığı zeytinyağı
 Vanilya
 Kabartma tozu
 80 gr. bitter çikolata
 1 çay bardağı süt
 1/2 çay bardağı su
 
 Yumurtaları şekerle çırpın. Sıvı yağ, süt, su ve kakaoyu ilave edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip karıştırın, yağlanmış tencereye dökün. Üzerine irice doğranmış çikolata parçalarını ve küçük parçalar halindeki tereyağını serpin. Kapağını kapatıp çok kısık ateşte 15 dakika pişirin.
 
 
 | 
| Çikolatalı Kek | 
|  | mahmut paşa Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.03.2017
 Mesajlar: 24
 Şehir: Edirne
 | Kısa URL: https://ml.md/lc123674 Gönderme Tarihi: 09.Mar.2017
 1,017 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://multicooker.com
 
 Buğday unu  110 gr
 Yumurta  200 gr (4 adet)
 Tereyağı  155 gr
 Şeker  150 gr
 Siyah çikolata (bitter)  60 gr
 Kabartma tozu  10 gr
 
 Çikolatayı ince rendeleyin, tereyağını (150 gr) yumuşatın. Yumurtaları şekerle iyice karıştırın ve köpük köpük olana kadar çırpın. Sürekli karıştırarak yumuşak tereyağı, un, kabartma tozu, rendelenmiş çikolatayı ekleyin ve iyice karıştırarak homojen hale getirin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine tereyağı sürün (5 ml), içine hamuru koyun. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu HAMUR İŞİ pişirme süresini 1 saat olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Çikolatalı Kek | 
|  | stero Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.12.2015
 Mesajlar: 40
 Şehir: Balıkesir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc142151 Gönderme Tarihi: 21.Nis.2019
 642 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 http://www.hurriyet.com.tr
 
 3 yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1,5 su bardağı un
 100 gram tereyağı
 80 gram çikolata
 1 çorba kaşığı kakao
 1 çorba kaşığı limon suyu
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 
 Çikolata ve tereyağını benmari usulü ile erittikten sonra ılımaya bırakın. Yumurta ve şekeri çırpıp ılınmış çikolatayı ilave edin. Unu, kakaoyu, kabartma tozunu, en son da limon suyunu ekleyip yavaş yavaş karıştırın.
 Varsa yağlanmış kek kalıbına yoksa yağlanmış tepsiye dökün. Soğuduktan sonra kalıptan ya da tepsiden çıkarın.
 Ilıkken üstüne pudra şekeri serpin. Evdeki meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Çikolatalı Kek | 
|  | kır Aşçı
 
  
 Kayıt: 02.12.2019
 Mesajlar: 18
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc147187 Gönderme Tarihi: 05.Arl.2019
 569 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.aksam.com.tr
 
 160 gr bitter çikolata
 250 gr margarin
 3 yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 1 çay bardağı süt
 2,5 su bardağı un
 
 80 gr bitter çikolata ve margarini bir kaba alın benmari yöntemi ile eritin.oda sıcaklığına gelince içine yumurta,toz şeker, vanilya ve sütü ekleyin ve mikser ile karıştırın.Üzerine unu ve kabartma tozunu ekleyip 2 dakika daha çırpın.80 gr ufalanmış bitter çikolatayı ekleyip karıştırın.25×30 cm boyutlarında yağlanmış fırın kabına dökünönceden ısıtılmış 160 derece fırında yarım saat kadar pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Çikolatalı Kek | 
|  | ferahnur Aşçı
 
  
 Kayıt: 28.02.2020
 Mesajlar: 16
 Şehir: Antalya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc156486 Gönderme Tarihi: 07.Mar.2021
 712 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt
 ½ su bardağı sıvı yağ
 25 gram kakao
 3 yemek kaşığı çikolatalı fındık ezmesi
 2 su bardağı un
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 
 Kek yapımı için kullanılacak tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
 Kek hamurunu yapmak için önce şeker ve yumurtayı köpük haline gelene kadar mikserle çırpın.
 Kakao, çikolatalı fındık ezmesi, sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
 Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip kıvamlı bir hale getirene kadar karıştırmaya devam edin.
 180 derecede ısıttığınız fırınınızda 40 dakikaya kadar pişirin.
 Fırından aldığınız keki oda sıcaklığında soğutup servis edebilirsiniz.
 
 
 | 
| Çikolatalı Kek | 
|  | Doctor English Admin
 
  
 Kayıt: 15.01.2007
 Mesajlar: 1266
 Şehir: KKTC
 | Kısa URL: https://ml.md/lc157252 Gönderme Tarihi: 14.Nis.2021
 259 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 yumurta
 2 bardak un
 125 gr. margarin
 1 kahve kaşığı karbonat
 90 gr.'lık sütsüz çikolata
 1 su bardağı pudra şekeri
 1 su bardağı yoğurt
 1 fiske tuz
 Vanilya
 
 Yağ benmaride eritilir. Şeker ve yumurta ile beraber çarpılır. Benmaride eritilen çukulata ve yoğurt, un ilave edilir. Karbonat, tuz ve vanilya en sonra konulur. 45 dakika pişirilir.
 
 
 | 
| Çikolatalı Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160538 Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2021
 274 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 200 gram sütlü çikolata
 2,5 su bardağı un
 1/4 su bardağı kakao
 1 çay kaşığı karbonat
 1 paket vanilya
 3/4 çay kaşığı tuz
 Yarım su bardağı krema
 Yarım su bardağı süt
 225 gram oda sıcaklığında tereyağı
 1+1/4 su bardağı tozşeker
 5 adet yumurta
 1 su bardağı file antepfıstığı
 Çikolata sos için:
 2 paket bitter çikolata (80'er gramlık % 70 kakaolu)
 Yarım su bardağı krema
 Süslemek için:
 File antepfıstığı
 Kalıp için:
 1'er çorba kaşığı tereyağı ve un
 
 Un, kakao, karbonat, vanilya ve tuzu büyük bir kaba eleyip kenara alın. Kremayı orta boy bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynama noktasına gelince ocaktan alın. Çikolatayı ince doğrayın. Üzerine kremayı ilave edip çikolata eriyene dek karıştırın. Sütü ilave edin. Ayrı bir yerde tereyağı ve şekeri krema kıvamı alana dek mikserle çırpın. Sonra yumurtaları birer birer ve çırpmaya devam ederek ekleyin. Üzerine çikolatalı karışımı ilave edin. Unlu karışımı azar azar ekleyin. 24 cm çapında ortası delik bir kek kalıbını yağlayıp unlayın. Harcı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 55-60 dakika kontrol ederek pişirin (keke bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Ilınan keki ters çevirerek servis tabağına alın. Çikolata sos için çikolatayı benmari usulü eritin. Erimeye başladığında kremayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın. Ocaktan alıp ılıtın. Kekin üzerine döküp, file antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Çikolatalı Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160664 Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2021
 335 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1/2 su bardağı tereyağı
 1/2 su bardağı sıvı yağ
 1/2 çay bardağı süt
 1/2 çay bardağı soğutulmuş filtre kahve
 2 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 3 çorba kaşığı kakao
 2 çorba kaşığı hindistancevizi
 Ganaj için:
 200 gram çikolata
 200 gram krema
 
 Yumurta ve toz şekeri geniş bir kaba alarak şeker eriyip karışımın rengi beyazlaşana kadar çırpın. Üzerine önce kalan sıvı malzemeleri sonra da katı malzemeleri sırasıyla ekleyip homojen bir kıvam alana kadar çırpın. Orta boy bir kek kalıbını yağlayıp karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45 dakika kontrol ederek pişirin (keke bir kürdan batırın kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Ganaj malzemesini temel tarifteki işlem sırasına göre hazırlayın. Kek iyice dinlendikten sonra hazırladığınız ganajı üzerine dökerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Çikolatalı Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160672 Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2021
 324 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 50 gram kakao
 150 ml sıcak su
 80 gram tereyağı
 200 gram toz şeker
 200 gram un
 1 paket kabartma tozu
 150 ml laktozsuz süt
 4 adet yumurta
 1 tutam tuz
 Kalıbı Yağlamak İçin:
 1 çorba kaşığı sıvı yağ
 Sos için:
 60 gram bitter çikolata
 150 ml krema
 Üzeri İçin:
 2 çorba kaşığı karışık kuru yemiş
 
 Sıcak suyun içine kakaoyu ekleyin ve iyice karıştırıp kenara alın. Oda sıcaklığındaki tereyağını toz şeker ile karıştırın. Kakao karışımına ekleyip yavaş hareketlerle iyice çırpın. Unu derin bir kaba alın. Kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Kakao sosunu ve sütü ekleyip mikserin düşük devrinde çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpın. Baton bir kek kalıbını yağlayıp karışımı içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Pişen keki 1 saat dinlendirin. Sos için çikolatayı benmari usulü eritin ve kremayı ekleyip karıştırdıktan sonra kekin üzerine dökün. Sos sıcakken kuru yemişleri üzerine serpin. Dolaba kaldırıp 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Çikolatalı Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160721 Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2021
 715 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 gram tereyağı
 250 gram bitter çikolata
 1/3 su bardağı süt
 1 su bardağı pudra şekeri
 4 adet oda sıcaklığında yumurta
 3/4 su bardağı un
 Süslemek için:
 Altın çilek
 
 Baton kek kalıbının içini bir fırça ile yağladıktan sonra yağlı kağıt ile kaplayın. Tereyağını küçük bir tavada eritip, ılınması için kenara alın. Kıyılmış çikolatayı ve sütü bir kaba alıp, benmari usulü eritin. Kabı sıcak suyun içinden çıkartın. Eriyen çikolata ve sütü mikserle çırparak birbirine yedirin. Pudra şekeri ekleyip tekrar mikserle çırpın ve karışımın soğuması için 10 dakika bekletin. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Sarılarını teker teker, soğuyan çikolatalı karışıma ekleyin. Daha sonra eriyip soğuttuğunuz tereyağını katın ve tüm malzemeyi özleşene dek mikserle çırpın. Elenmiş unu ekleyip hafifçe karıştırın. Diğer taraftan yumurta aklarını temiz ve kuru cam bir kasede kabarıp yoğunlaşana kadar mikserle çırpın. Tahta bir kaşıkla çikolatalı karışıma yedirin ve baton kek kalıbına yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirdikten sonra sıcaklığı 160 dereceye indirip 50 dakika daha pişirin. Fırından aldıktan sonra oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin. Daha sonra kalıptan çıkarıp, soğutma telinin üzerinde soğutun. Altın çilek ile süsleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Çikolatalı Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160875 Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2021
 318 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 125 gram tereyağı
 Yarım su bardağı yoğurt
 1 çay bardağı su
 1,5 su bardağı pirinç unu
 Birer kahve fincanı soya unu, patates nişastası ve mısır nişastası
 1 çay bardağı damla çikolata
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 Yarım çay kaşığı karbonat
 1 çay bardağı dövülmüş antepfıstığı veya badem
 Üzeri için:
 1 kahve fincanı krema
 1 çay bardağı süt
 2 çorba kaşığı hindistancevizi
 3/4 su bardağı pudra şekeri
 2 çorba kaşığı kakao
 Süslemek için:
 Meyve şekerlemesi
 
 Yumurtaları ve toz şekeri çukur bir kaba alın. Mikser yardımıyla 3-4 dakika çırpın. Eritilmiş tereyağı, yoğurt ve su ilave edip, tahta bir kaşıkla karıştırın. Ayrı bir kasede pirinç unu, soya unu, patates nişastası, mısır nişastası, damla çikolata, kabartma tozu, vanilya, karbonat ve antepfıstığını harmanlayın. Yumurtalı karışımın içine katın ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Harcı yağlanmış bir kek kalıbına boşaltın ve spatula ile üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Piştikten sonra soğutun ve servis tabağına çıkarın. Üzeri için krema ve sütü bir kaba alın. Hindistancevizi, pudra şekeri ve kakaoyu ekleyin. Karıştırıp, sosu kekin üzerine gezdirin. Meyve şekerlemesi ile süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Çikolatalı Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160995 Gönderme Tarihi: 02.Kas.2021
 320 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 125 gram margarin
 1 su bardağı toz şeker
 3 adet yumurta
 1,5 su bardağı kekun
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 1 çorba kaşığı kakao
 3 çorba kaşığı kaynar su
 Çilek veya vişne reçeli
 Süslemek için:
 Pudra şekeri
 
 Yuvarlak bir kek kalıbının içini yağlı kağıtla kaplayın. Başka bir kapta kakao ve kaynar suyu karıştırıp, soğumaya bırakın. Derin bir kapta tozşekeri, yumurtaları ve margarini malzemeler özleşene dek çırpın. Kekun ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırmaya devam edin. Soğuk kakaolu suyu, kekunlu karışıma ilave edin. Kek karışımını kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, iyice kabarıp üstü hafif kızarana dek yaklaşık 25 dakika pişirin. Soğuyunca kalıbı ters çevirip keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Arasına, reçel sürün. Kekin diğer yarısını üzerine kapattıktan sonra üstüne pudraşekeri serpiştirip, servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Çikolatalı Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc161075 Gönderme Tarihi: 06.Kas.2021
 369 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
 Yarım su bardağı süt
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1,5 su bardağı un
 1'er paket vanilya ve kabartma tozu
 Yarım çay bardağı kakao
 Yarım çay bardağı iri kıyılmış çikolata
 
 Yumurtaları mikserle iyice çırpın. Toz şekeri ekleyip tekrar çırpın. Süt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına kek hamurunun yarısını yayın. Kalan kek hamuruna kakao ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Kakaolu karışımı kalıptaki hamurun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Çikolatalı Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc161139 Gönderme Tarihi: 09.Kas.2021
 413 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 140 gram bitter çikolata (1 paket: 80 gram)
 3,5 su bardağı un
 1/4 su bardağı kakao
 1 çay kaşığı karbonat
 2 çay kaşığı kabartma tozu
 Bir tutam tuz
 350 gram oda sıcaklığında tereyağı
 3 su bardağı esmer şeker
 5 adet yumurta
 3/4 su bardağı buttermilk
 1,5 su bardağı elma suyu
 1,5 çay kaşığı vanilya
 Krema için:
 225 gram krem peynir
 120 gram tereyağı
 1 çorba kaşığı vanilya ekstratı
 2/3 su bardağı kakao
 Bir tutam tuz
 3 su bardağı pudra şekeri
 1/4 su bardağı elma suyu
 2 su bardağı dondurulmuş vişne
 Pastacı kreması için:
 3 su bardağı süt
 2 çay bardağı toz şeker
 1 çay bardağı un
 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
 2 adet yumurta sarısı
 1 paket vanilya
 Süslemek için:
 Kurutulmuş gül
 
 Buttermilk için, 1 su bardağı ılık hatta sıcağa yakın sütün içine 1 çorba kaşığı limon suyu ekleyip, kesilmesini bekleyin, daha sonra karıştırın.
 Çikolatayı benmari usulü eritin ve hafifçe soğutun. 24 cm çapındaki kelepçeli bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayın ve unlayın. Derin bir kapta un, kakao, karbonat, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Tereyağı ve esmer şekeri derin bir kapta mikserle çırpın. Yumurtaları tek tek ilave ederken bir yandan da
 çırparak birbirine yedirin. Eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Unlu karışım, buttermilk, elma suyu ve vanilyayı da katıp karıştırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrol ederek (pişip pişmediğini anlamak için keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Üzerinin kreması için krem peynir, oda sıcaklığındaki tereyağı ve vanilya ekstratını mikserle derin bir kapta iyice çırpın. Kakao ve tuzu ekleyip mikserin en düşük seviyesinde 1-2 dakika çırpmaya devam edin. Pudra şekeri ve elma suyunu katıp, tüm malzeme özleşene kadar çırptıktan sonra buzdolabında yaklaşık 15 dakika bekletin. 4 Soğuyan keki ortadan ikiye kesin. Pastacı kreması için vanilya dışındaki tüm malzemeyi küçük bir tencereye alın. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyip karıştırın. Karışım ılınınca kekin ortasına pastacı kreması sürüp üzerine vişneleri dizin. Diğer kek parçasını üzerine kapatın ve peynirli krema ile her tarafını kaplayın. Buzdolabında yarım saat beklettikten sonra kurutulmuş gül ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |