www.miele.com.tr
 
 
Hamur için:
 
1 Küp Maya (42 gr.) 
 
150 ml Süt, ılık 
 
500 gr. Un 
 
1 tutam Tuz 
 
60 gr. Şeker 
 
1 Paket Şekerli Vanilin 
 
75 gr. Tereyağı 
 
2 Yumurta 
 
100 gr. Damla Çikolata
 
Üstüne sürmek için:
 
Süt 
 
 
Mayayı ılık sütün içinde karıştırarak çözün. 
 
Un, tuz, şeker, şekerli vanilin, tereyağı ve yumurtaları pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üstünü örtün ve fırında 35°C Üst-Alt Isıtma yaklaşık 25-35 dakika kabarmaya bırakın.
 
Damla çikolataları hamura katın. Hamurdan 8 adet top yuvarlayın ve fırın tepsisine veya varsa gurme delikli tepsisine dizin. Fırında 35°C Üst-Alt Isıtma programında bir 15-20 dakika daha kabarmaya bırakın.
 
Küçük ekmeklere süt sürün ve altın sarısı renginde kızartın.
  
 |