https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1,5 çay bardağı un
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
50 g yumuşak margarin
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için:
1,5 çay bardağı krema
150 g bitter çikolata
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine margarin, şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip orta devirde 2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarın.
Kremayı küçük bir tencereye alın ve kısık ateşte arada karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip kalıptaki kekin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
|