|
|
Çikolatalı Güllaç |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48050
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2010
3,204 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 su bardağı krema
2 su bardağı süt
150 gr çikolata
1 tutam fesleğen
15 gr Bizim Mutfak Kakao
4 adet güllaç yaprağı
20 gr beyaz çikolata
2 adet şeftali
Bir miktar antepfıstığı
Birkaç adet taze çilek
Şurubu için :
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun. İnce dilimler halinde kesin. Çikolatayı rendeleyin. Şerbet için sos tenceresinde tozşeker ve suyu koyu bir kıvam elde edinceye kadar kaynatın. Ardından krema, süt ve fesleğeni ekleyerek kaynatmaya devam edin. Karışımı geniş bir tepsiye alın. Güllaç yapraklarını teker teker bu karışıma batırıp başka bir tepsiye yayın. Katların arasına şeftali dilimlerini dizerek üzerlerine rendelenmiş çikolatadan serpiştirin. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. İsteğe göre küçük yuvarlak kalıplarla kesin. Buzdolabında bekletin. Üzerlerini beyaz çikolata, Antepfıstığı ve taze çileklerle süsleyerek servis yapın.
|
|
Çikolatalı Güllaç Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
|
|