Malzemeler: (4 kişilik)
2 adet 4’lü kutu (125 gr) Sütaş Light Orman Meyveli Yoğurt
4 dilim kepekli tost ekmeği
50 gr tuzsuz badem
1 çay kaşığı Sütaş Tereyağı
150 gr frambuaz
100 gr böğürtlen
50 gr yaban mersini
10 gr kakao
10 gr esmer şeker
Tarçın
Yapılışı
Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun, kurulayıp robotta ufalayın. Ekmeklerin kabuklarını çıkartıp içlerini ufalayarak robota koyun. Şeker, badem, kakao ve tarçın ile birlikte çekin. Tereyağını ekleyip birkaç saniye daha karıştırın ve yağlı kağıt yaydığınız fırın tepsisine alın. Önceden 160 derecede ısıttığınız fırında 10 dk kıtırlaşana kadar pişirip soğumaya bırakın. Dondurma kupları veya servis tabaklarına 1 kat Sütaş Light Orman Meyveli yoğurt, 1 kat meyve döşeyip buzdolabında birkaç saat veya derin dondurucuda 1 saat kadar soğumaya bırakın. Ekmek kırıntılarını paylaştırıp servis yapın.
|