| 
 
 
 | 
Çikolatalı Börek (milföy hamuru) | 
  | 
Som Ali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.08.2011 
Mesajlar: 40 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67009 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2011 
2,068 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/4 su bardağ. kakaolu fındık kreması
 
80 gr. incecik dilimlenmiş bitter çikolata
 
1/2 su bardağı toz fındık
 
6 adet hazır kare milföy hamuru
 
Çırpılmış yumurta sarısı
 
 
Kakaolu fındık kremasını, çikolata parçalarını ve toz fındığı küçük bir kapta karıştırın. Sonra da bu çikolata karışımını milföy hamurlarının üzerine kaşıkla dağıtarak paylaştırın. Üçgen şekilde katlayın. Üzerlerine fırçayla yumurta sarısını sürün. Hazırladığınız böreklerin kenarlarına çatalla iyice bastınp yapıştırın. Önceden yağladığınız fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin. 180 derece alt üst konuma getirilmiş ve ısıtılmış fırında üzerleri altın sarısı renk alıncaya dek en az 25 dakika pişirip çıkarın. İsterseniz sıcak ya da ılık olarak servise sunun.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |