1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 adet yumurta (sarısı üzerine, beyazı hamura)
4 – 4,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
100 gram tereyağı (oda sıcaklığında, açmaların arasına sürmek için)
Sürülebilir çikolata veya parça çikolata (iç harcı için)
Ilık süt, su, şeker ve mayayı bir kaba alın. Karıştırıp 5-10 dakika mayanın aktifleşmesini bekleyin. Ardından yumurta beyazı, sıvı yağ ve tuzu ekleyin. Unu kontrollü şekilde ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Üzerini örtüp 45 dakika – 1 saat arası, hamur iki katına çıkana dek mayalandırın.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alın. Her birini elinizle açın. Ortasına tereyağı sürün, ardından sürülebilir çikolata veya parça çikolata yerleştirin.
Hamuru rulo yapın ve kendi etrafında dolayarak açma şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin.
Tepside 15-20 dakika daha mayalanmaya bırakın. Bu arada fırını 180 dereceye ısıtın.
Açmaların üzerine yumurta sarısı sürün. İsteğe göre susam ya da çörek otu serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.

|