| 
 | 
| Çikolata ve Cevizli Baton Kek | 
|  | stero Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.12.2015
 Mesajlar: 40
 Şehir: Balıkesir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc142149 Gönderme Tarihi: 21.Nis.2019
 711 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 http://www.hurriyet.com.tr
 
 280 gram un
 3 adet yumurta
 150 gram tereyağı
 200 gram toz şeker
 2 çay kaşığı vanilya
 100 gram sütlü çikolata
 1 paket kabartma tozu
 200 mililtre süt ya da krema
 100 gram ceviz (iri doğranmış)
 2 yemek kaşığı parça çikolata
 Üzeri için:
 Pudra şekeri
 
 Önce baton kek kalıbını yağlayın ve unlayın. Fırını 175 derecede ısıtın. Çikolatayı sıcak su dolu tencere üzerinde benmari usulü eritin.
 Şeker ve tereyağını birlikte krema gibi olana kadar çırpın. Yumurtaların sarı ve aklarını ayırın. Yumurta sarılarını çırpıp şekerli karışıma ilave edin. Un, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyip karışıma ekleyin. Homojen bir hamur elde edin. Erimiş çikolata ve sütü de içine karıştırın.
 Ayrı bir kaseye koyduğunuz yumurta beyazlarını köpürene kadar çırpın. Çikolata parçaları ve cevizleri karışıma ekleyip karıştırın. En son çırpılmış katı yumurta beyazlarını hamura yedirin ve hazırlanan kalıba dökün.
 Aşağı yukarı 1 saat kadar fırının alt rafında pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarıp üzerine pudra şekeri eleyin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |