5 su bardağı çavdar un
2 litre süt
2 yemek kaşığı margarin
5 yemek kaşığı kepek un
1 su bardağı esmer şeker
1 avuç iri dövülmüş ceviz
1 avuç iri dövülmüş fındık
1 çay bardağı frambuazlı damla çikolata
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı toz şeker
100 gr margarin
1 çay bardağı su
1 paket yaşmaya
1 yemek kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
1 paket hindistancevizi
Derin karıştırma kabına; eritilmiş, ılımış olan 100 gr margarini, 1 su bardağı sütü,1 çay bardağı suyu, 1 paket yaş mayayı ve 2 adet yumurtayı koyup karıştırın. Daha sonra 1 çay bardağı toz şeker,1 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı mahlebi ve 5 su bardağı çavdar unu da bu karışıma ekleyip, hamurunuzu yoğurun. 15 dakika dinlendirin, mayalandıktan sonra üç parçaya hamuru bölün ve örgü şeklinde paskalyanızı örün ve fırın tepsisine alıp üzerine 1 adet yumurta sarısını sürün.Tepside de en az yarım saat daha bekletin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıp içini çekene kadar pişirin.Soğuması için bir köşede bekletin.
Çikolata sosu için: Bir tencere 2,5 su bardağı süt,2 yemek kaşığı mısır nişastası,2 yemek kaşığı kakao ve 1 çay bardağı toz şekeri koyup, kısık ateşte göz göz olana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Kreması için: Bir tencereye 1 lt. süt,5 yemek kaşığı kepek un ile 1 su bardağı esmer şekeri koyup, kısık ateşte göz göz olana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Daha sonra 2 yemek kaşığı margarini ekleyip mikserle pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya kadar karıştırın.
Paskalya çöreğini ufak ufak doğrayıp kare bir borcama serpiştirin. Borcamdaki paskalya çöreklerinin üzerine hazırladığınız kremayı dökün. 1 Çay bardağı frambuazlı damla çikolata, 1 avuç iri dövülmüş fındık ve 1 avuç iri dövülmüş cevizi kremanın üzerine serpiştirin.
Son olarak çikolata sosu pastanın üzerine döküp buzdolabında bir saat beklettikten sonra üzerine hindistancevizi serpiştirin servis yapın.
|