Malzemeler:
8 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Çikolatalı sos için:
1 su bardağı süt
Yarım çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı:
1 su bardağı soğuk süte mısır nişastası, pudra şekeri, kakao katıp orta ateşte karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını çeşitli şekillerde kesip tepsiye yerleştirin, üzerini çatalla ezin. 1 adet çırpılmış yumurtayı üzerine sürün. Toz şeker serpin. 180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Sosu soğuyan milföyün üzerine dökün.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 12.01.2024
|