| 
 
 
 | 
Çikolata Soslu Etimek Tatlısı | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105209 
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2015 
2,471 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket etimek
 
2 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı su
 
Muhallebisi için:
 
Yarım paket margarin
 
3 kahve fincanı un
 
8 yemek kaşığı toz şeker
 
5 su bardağı süt
 
1 paket vanilya
 
1 paket çikolatalı sos
 
 
Öncelikle bir tavaya toz şekerden 2 yemek kaşığı kadar alırız ve susuz bir şekilde ağdalaştırırız. Başka bir tencerede kalan toz şekeri 2 su bardağı su ile eriyinceye kadar kaynatırız. Şekerli suyu tepsiye ya da borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökeriz. Unu, eritilmiş margarinin içinde kavururuz ve içine toz şeker, vanilya ve süt ilave ederek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiririz. Karışımı ateşten alıp 30 sn mikserle çırparız ve sonra karışımı etimeklerin üstüne dökeriz. Son olarak hazırladığımız çikolatalı sosu tatlımızın üstüne dökeriz ve soğumaya bırakırız. Tatlımız soğuduğunda servise hazırdır. Üzerini isteğe göre fındık ile süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |