2 adet olgun muz
150 g bitter çikolata (isteğe göre sütlü ya da beyaz çikolata da olabilir)
1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı (isteğe bağlı, çikolatanın daha akışkan olması için)
1 çay bardağı dövülmüş fındık, badem veya ceviz
İsteğe göre granola, hindistancevizi, fıstık ezmesi
Kürdan ya da küçük çubuklar
Muzları soyup yaklaşık 2-3 cm kalınlığında dilimleyin.
Her dilimin ortasına bir kürdan batırın.
Muzları yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin ve yaklaşık 1 saat buzlukta dondurun.
Bu sırada çikolatayı benmari usulü (veya mikrodalgada) eritin. Daha akışkan olmasını isterseniz içine 1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı ekleyin.
Donmuş muz dilimlerini çikolataya batırın, ardından dövülmüş fındık veya diğer malzemelere bulayın.
Yeniden yağlı kağıda dizin ve çikolatanın donması için tekrar 15-20 dakika buzlukta bekletin.
Ardından soğuk şekilde servis edin

|