|
|
Çikolata Bisküvili Cheesecake |
|
puding
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.12.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc122137
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2016
1,002 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bisküvili karışım için:
1 paket Pötibör bisküvi
1 paket yulaflı bisküvi
50 gr tereyağı
1 kahve fincanı vişne suyu
1 çorba kaşığı Pakmaya Sütlü Kurabiye Çikolatası
Peynirli karışım için:
2 paket labne peyniri (400 gr)
100 gr tatlı lor peyniri
3 adet yumurta
3 çorba Pakmaya Pudra Şekeri
100 ml krema
1 çorba kaşığı Pakmaya Buğday Nişastası (tepeleme)
Üzeri için:
1 kase taze çilek
Pakmaya Pudra Şekeri
Bisküvili karışım için tereyağını eritin. Bisküvileri mutfak robotuna aktarın. Ilınmış tereyağını, vişne suyunu ekleyin. Hamur haline gelene dek karıştırın.
Karışımı, orta boy kelepçeli kek kalıbının tabanını ve iç kenarlarını kaplayacak şekilde, hamuru elinizle bastırarak yayın.
Bisküvi ile kapladığınız kalıbı buzdolabında iç malzemesini hazırlayana dek yaklaşık 10-15 dakika bekletin.
Peynirli karışım için yumurtalarla şekeri köpük köpük olana dek iyice çırpın. Peynirleri, Pakmaya Buğday Nişastasını ve kremayı da ekleyin. Birkaç dakika daha çırpın.
Pakmaya Sütlü Kurabiye Çikolatasını buzdolabında beklettiğiniz kek hamurunun üzerine serpin ve elinizle çikolata parçacıklarını hafifçe batırın.
Peynirli kek karışımını buzdolabında beklettiğiniz bisküvili kalıbın içine dökün. 160 dereceye ayarlı fırında, üzeri hafif kabuk bağlayana dek yaklaşık 1 saat boyunca pişirin.
Cheesecakei fırından alın, oda ısısında soğuyunca buzdolabına aktarın.
Üzerini isteğe göre taze çilekle süsleyin, Pakmaya Pudra Şeker serpin. Dilimleyip servis yapın.
|
|
Çikolata Bisküvili Cheesecake Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|