| 
 | 
| Çiğirdik Pilavı (Safranbolu Karabük) | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc173593 Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2023
 207 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Mine Bakkaloğlu
 
 300 gr buğday (keşkek)
 1 lt su
 100 gr tereyağı
 Tuz
 Karabiber
 
 Keşkek pilav yapılmadan önce iyice yumuşayıp şişmesi için bir tencerede pişirilir.
 Pişen keşkeğin üzerine soğuk su ilave edilerek şişmesi için sabaha kadar ağzı kapalı bir şekilde bekletilir.
 Bir tencerede tereyağı eritilir. Eriyen yağa haşlanan keşkek ve tuz eklenerek kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak kavurulur.
 Kavurma işlemi bittikten sonra tencerenin altı kapatılarak üzerine bol karabiber serpilerek servis yapılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |