| 
 | 
| Ciğerli Tarhana Çorbası (Kıbrısçık Bolu) | 
|  | teşrifat Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.04.2016
 Mesajlar: 40
 Şehir: Van
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139847 Gönderme Tarihi: 17.Oca.2019
 1,290 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 50-200 gr. Dana /Tavuk ciğeri
 2 diş sarımsak
 Yarım su bardağı domates rendesi
 2 çorba kaşığı tarhana
 Nane
 Sıvıyağ (ya da tereyağı)
 Dereotu
 
 Ciğerin önce dış zarı temizlenir yıkanır ve küp küp doğranır.
 Sonra çok az kızgın yağda iki diş sarımsak (doğranmamış bütün olarak) ile birlikte altüst kızaracak şekilde sotelenir.
 Üzerine yarım su bardağı kadar domates rendesi ve çok az tereyağ ilave edilir.
 Bir kenarda iki çorba kaşığı dolusu kuru tarhana bir miktar suda ıslatılır ve bu karışım tenceredeki ciğere ilave edilir.
 Nane ve kıyılmış dereotu da ilave edilerek karıştıra karıştıra kaynaması beklenir.
 Bir taşım kaynadıktan sonra elekten geçirilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |