| 
 
| 
 
 
 | 
 
CİĞERLİ SEMİZOTU | 
 
  | 
hipokrat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.08.2010 
Mesajlar: 23 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54747 
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2010 
2,367 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEME
 
300 gram karaciğer (dana, kuzu, tavuk)
 
500 gram ayıklanmış semizotu yaprağı
 
2 adet küçük boy kuru soğan
 
Yeterince tuz
 
2 çorba kaşığı sirke
 
1/2 çay bardağı sıvıyağ
 
 
YAPILIŞI
 
Fileto şeklinde kestiğimiz ciğerleri bol un ile unlayıp fazla ununu silkeleyelim.
 
Tavaya sıvıyağ koyup ciğerleri orta kıvamda tersli yüzlü kızartıp tavadan çıkartalım.
 
Tavadaki yağa yeterince tuzu ve 1 çorba kaşığı sirkeyi ilave ederek 1 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan indirelim.
 
Yıkadığımız semizotu yapraklarını büyükçe bir tabağa yayalım.
 
Kızarttığımız ciğerleri, semizotlarının üzerine yerleştirelim.
 
Yuvarlak halka halka kestiğimiz soğanları, 1 çorba kaşığı sirke ve 1 çay kaşığı tuz ile ovup semizotlarının üzerine yayalım.
 
Tavadaki yağı da salatanın üzerine gezdirip servis yapalım.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
CİĞERLİ SEMİZOTU Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |