www.sefabdullahusta.com
 
 
Yarım kilo (12 adet) renkli dolmalık biber
 
İçi İçin:
 
1,5 su bardağı pirinç (her biber için 1 tatlı kaşığı gibi)
 
3 adet büyük soğan
 
2 adet domates
 
Tuz
 
2 adet kesme şeker
 
Karabiber
 
Yenibahar
 
Çok az tarçın
 
Kuru nane
 
Dolmalık üzüm
 
Dolmalık fıstık
 
Yarım su bardağı kadar zeytinyağı
 
Maydanoz
 
Taze nane
 
Sıcak su
 
 
Dolmalık biberleri temizleyelim ve yıkayalım. Pirinci yıkayıp, suyunu süzelim. Dolmalık üzümleri yıkayalım. Domatesleri rendeleyelim. Soğanları ince ince doğrayalım.
 
Tencereye zeytinyağını, soğanları, fıstıkları koyalım ve pembeleşene kadar kavuralım. Pirinçleri ilave edelim ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavuralım.
 
Tuzu, kesme şekeri, dolmalık üzümleri, domatesleri, 1 su bardağı sıcak suyu ilave edelim ve suyunu çektikten sonra ocaktan alalım. Sonra baharatları, taze naneyi, maydanozu ilave edip, karıştıralım ve demlenmeye bırakalım. Dolmalık biberleri hafif tuzlayalım. Daha sonra dolmalık biberlerin içlerini fazla sıkı olmayacak şekilde hazırladığımız harçla dolduralım.
 
Tencereye dizelim ve domatesle ağızlarını kapatalım. Üzerlerine 2 su bardağı sıcak su dökelim ve 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip pişirelim.
 
 
 
  
 |