6 adet orta boy patates
 
300 gr koyun ciğeri
 
1 adet kuru soğan
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Yarım çorba kaşığı salça
 
 
Tavaya sıvıyağ konur, ateşe bırakılır. Isınınca ince kıyılmış soğan ve yarım kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış ciğer eklenir. Suyunu bırakıp çekince tuz ilave edilir. Patatesler soyulur, içleri oyulur, uygun büyüklükte ki bir tencereye yerleştirilir. Hazırlanan ciğerli iç paylaştırılır. Salça su ve sıvıyağ güzelce karıştırılır. Dolmanın üzerine gezdirilir. Kapak kapatılır, orta ateşe yerleştirilir. Yaklaşık olarak 35-40 dakika pişirilir. 10 dakika dinlendirdikten sonra sofraya getirilir.
  
 |