| 
 
| 
 
 
 | 
 
CİĞERLİ MAKARNA | 
 
  | 
sardunya 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.11.2007 
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19723 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2007 
2,977 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzeme : 
 
500 gr. makarna istenilen çeşit 
 
1/4 kuzu ciğeri, 
 
2 kaşık yağ, 
 
3 adet kırmızı domates 
 
yarım kaşık un, 
 
50 gr. kaşar peyniri, 
 
tuz 
 
karabiber.
 
 
Yapılışı:
 
1- Makarnayı bol suyla haşlayıp suyunu süzünüz,
 
2- Süzülen makarnayı tekrar tenceresine koyup üzerine erimiş bir kaşık yağ gezdiriniz.
 
3- Tencereyi silkeleyerek makarnaları yağlayıp ısınmasını temin ediniz.
 
4- Diğer tarafta domatesi birkaç parçaya bölüp yumuşayıncaya kadar kaynatınız.
 
5- Domatesleri süzgeçten geçiriniz.
 
6- Ciğerleri kibrit çöpünden biraz kaim şeritlere doğrayınız.
 
7- Bir kaşık yağla sote yapınız.
 
8- Süzdüğünüz domates suyunu ciğerlerin üzerine döküp icab ederse de biraz su koyup kaynatınız.
 
9- Ciğerler pişince biraz suluca ateşten indiriniz.
 
10 Makarnaları servis tabağına boşaltınız.
 
11 Üzerine kaşar peyniri serpiniz.
 
12 Peynirin üzerine de ciğer salçasını döküp servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
CİĞERLİ MAKARNA Tarifleri Balıklı Makarna Tarifleri
 | 
 
 
 
 |