| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ciğer Rostosu | 
 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103292 
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2014 
2,331 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr yağsız dana kıyması
 
1 adet kuzu ciğeri
 
2 dilim bayat ekmek
 
1 adet yumurta
 
Yarım demet kıyılmış maydanoz
 
Tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 yemek kaşığı salça
 
2 yemek kaşığı yağ
 
1 su bardağı garnitür (havuç, bezelye, patates)
 
 
Kıyma, ciğerle beraber makinada çekilir veya ciğer küçük parçalar halinde doğranarak kıymaya katılır. Suda ıslatılıp sıkılmış ekmek, bir yumurta, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz konarak iyice yoğrulur. Bir tahta üzerine alınarak içerisine garnitür konup rosto şekli verilir (Rulo yapılır). Her tarafı unlanmış ve iki kaşık yağ konmuş tepsiye alınır. Tepsi fırına konarak pembe renkte pişirilir. Ara sıra tepsiye sıcak su ilave edilir. Servis esnasında istenirse üzerine domates sos gezdirilir. Bir cm. eninde dilimlere kesilerek Püre eşliğinde servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ciğer Rostosu Tarifleri Bumbar Tarifleri
 | 
 
 
 
 |