| 
 
| 
 
 
 | 
 
CİĞER EZMESİ | 
 
  | 
paspartu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2006 
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10030 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006 
4,312 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzeme :
 
15 tane (250 gr.) tavuk ciğeri 
 
6 çorba  kaşığı (silme) tereyağı  veya margarin 
 
1 kahve  kaşığı karabiber
 
Tuz
 
1 tatlı kaşığı limon  suyu 
 
Yarım demet  maydanoz 
 
3 lop yumurta
 
 
Yapılışı :
 
Bir tencereye 3 kaşık yağ koyun ve içine yıkanıp suları süzülmüş ciğerleri atın. Ciğerlerin iki yanları iyice pembeleşinceye kadar 10 - 15 dakika kavurun. Sonra ateşten indirip soğumaya bırakın. Soğuyan ciğerleri et makinasından geçirin. Sonra kalan yağı yumuşatarak ciğerlere ilâve edin. Biber, tuz, ve kıyılmış maydanozu ilâve edip tahta kaşıkla iyice karıştırın. Sonra tabağa yerleştirip çevresine yuvarlak dildiğiniz yumurtaları dizin. Bunu soğuk büfeli davetlerde, minik sandviç ekmeklerinin üstüne sürerek de servis yapabilirsiniz.
 
 
 ML® Ciğer Ezmesi için tıklayın
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
CİĞER EZMESİ Tarifleri Böbrek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |