| 
 
| 
 
 
 | 
 
Ciğer Dolması | 
 
  | 
Hicran 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.05.2006 
Mesajlar: 40 Şehir: Marmaris | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4379 
Gönderme Tarihi: 31.May.2006 
3,366 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Koyun zari
 
2 bardak su
 
tuz
 
350 gram karaciger
 
1 kase pirinç
 
sivi yag
 
2 yemek kasigi çam fistigi
 
2 yemek kasigi kusüzümü
 
2 adet soğan
 
 
Gömlegi yikayip 1 su bardagi ilik suda bekletin. Karacigeri soyup, ince ince kiyin; içine 1 1/2 tatli kasigi tuz ekleyin; yaklasik 30 dakika pisir. Pirinci yikayip, süzün. Bir tavada yag ile dogranmis soğanlari, kusüzümü ve fistigi pembelesinceye degin kavurun. Pirinci ekleyin ve yaklasik 10 dakika kadar karistirin. Gömlegi sudan çikarip parçalara ayiririn. Ortalarina malzemeyi koyup bohça seklinde katlayin. Yumurtayi çirpip sarmalarin üzerine sürün. Gömlegin haslanma suyunu da döküp önceden isitilmis orta sicakliktaki firinda 45 dakika kadar pisirin.
 
 
ML® Ciğer Sarması (görsel)
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Ciğer Dolması Tarifleri Bıldırcın Dolması Tarifleri
 | 
 
 
 
 |