| 
 
 
 | 
ÇİĞ KÖFTE | 
  | 
kafein 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.11.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43752 
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2009 
2,866 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. tamamen yağsız, 2-3 kere çekilmiş; koyun kıyması
 
1 Su bardağı ince bulgur
 
2 Çay kaşığı acı biber
 
1 Demet ince kıyılmış maydanoz
 
1 Demet ince kıyılmış taze soğan
 
1/2 Limon suyu
 
Karabiber
 
Tuz
 
1/2 Çorba kaşığı salça
 
 
1 Küçük tepsi içinde, yağsız, 2-3 kere makina-da çekilmiş kıymayı ince bulgurla arada eli su ile ıslatarak ve bulgur yumuşayana kadar yoğurunuz.
 
2 Hamur haline gelince, tuz, acıbiber, salça, ince  kıyılmış maydanoz,  limon suyu ve taze soğanı, ilâve ederek tekrar 5-10 dakika yoğurunuz.
 
3 Yenebilecek kıvama gelince el ile köfteler yapınız.
 
4 Marul yaprakları serilmiş servis tabağına diziniz, maydanoz ile süsleyiniz.
  
 | 
Çiğ Köfte | 
  | 
şekerci baba 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.04.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35709 
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2009 
2,964 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr. kara et (çiğ köftelik koyun kıyması)
 
5 adet taze soğan
 
Tuz
 
1 havuç
 
Pul biber
 
500 gr. ince bulgur
 
1 soğan
 
1 demet maydanoz
 
1 tatlı kaşığı kara biber
 
5 çorba kaşığı domates salçası
 
 
Bulgura çok ince kıyılmış soğan, tuz, pul biber, salça, biber konup karıştırılır. Kıyma ve su ilave edip yoğrulur. Suyu azar azar gerektiği zamanlarda alınır. Çiğ köfte macun gibi oluncaya kadar yoğrulmalıdır. İyice yoğrulduktan sonra çok ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan ilave edip karıştırılır. Küçük parçalara bölünüp elle şekil verilir. Marul döşenmiş servis tabağına dizilir.
  
 | 
Çiğ köfte | 
  | 
figüran 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.10.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27994 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2008 
2,891 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 g hiç yağsız koyun ya da kuzu eti
 
250 g ince bulgur
 
1 büyük soğan (rendelenmiş)
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 1/2 tatlı kaşığı pul (ya da toz) kırmızıbiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
bir tutam taze çekilmiş karabiber
 
4 taze soğan (ince kıyılmış)
 
2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
 
yeşil salata yaprakları
 
 
Kuzu etini ince bıçaklı kıyma makinesinde üç kez çekin. Bulguru geniş bir kâseye koyun ve üstüne su doldurarak 2 dakika bekletin. Sonra bulguru bir süzgeçte süzüp, soğuk su altında çalkalayın. Avuç avuç sıkarak bütün sularını sızdırın ve yeniden kâseye koyun.
 
ince çekilmiş kıyma, rendelenmiş soğan, kimyon ve pul (ya da toz) kırmızıbiberi blendıra koyup, kaba bir hamur haline gelene kadar karıştırın. Karışımı büyük bir kâseye aktarıp, elinizle ortasını havuz gibi açarak, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi koyun ve en az 10 dakika yoğururken, geri kalan bütün malzemeyi ağır ağır ekleyin. Sonra karışımı nemlendirmek için, yoğururken 2 çorba kaşığı soğuk su katın.
 
Hamur iyice yumuşayınca, ince kıyılmış soğan ve maydanozu ekleyip, yeniden birkaç kez yoğurun. Hamurdan yaklaşık 30 küçük top yapıp, topları avucunuzun içine bastırarak yassı ve yuvarlak bir biçim verin. Birtabağa yeşil salata yaprakları yerleştirip, çiğköfteleri üstlerine koyarak servis yapın.
  
 | 
ÇİĞ KÖFTE | 
  | 
yudum 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.08.2008 
Mesajlar: 38 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26698 
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2008 
2,969 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. yağsız koyun but eti
 
1 kg. ince köftelik bulgur
 
1/2 kg. yeşil soğan
 
1 demet maydanoz
 
2 adet sert domates veya 1 kaşık domates salçası
 
tuz
 
karabiber
 
acı kırmızı biber
 
 
Eti döverek macun haline getirin. Dövme esnasında beyaz sinirlerini ayıklayın. Bulguru ayıklayıp yıkayıp süzülmek üzere süzgece koyun. Soğanları ayıklayıp yıkayıp ince ince kıyın. Domatesi çok küçük karelere kesip soğana katın, arzu ederseniz ince kıyılmış yeşil biber de koyabilirsiniz. Soğanları bütün bu malzemelerle ve tuzla bir iki ovup bir kenara bırakın. Eti ve bulguru geniş bir tepsiye koyup 10 dakika bulguru ve eti birbirine sürerek ovup macun haline getirin. Bu işlemi yaparken elinizi ara sıra soğuk suya batırıp ovun. En son kırmızı biber, karabiber, kimyon, tuzu koyup bir kere de bunlarla ovun. En sonra soğan karışımını koyup hepsini iyice ovup macun haline getirin. Sonra karışımdan küçük parçalar alıp avucunuzla hafif sıkıp servis tabağına dizin. Üzerlerini maydanoz ve marul yapraklarıyla süsleyip hemen servis yapın.
  
 | 
Çiğ Köfte | 
  | 
Pakize Paran 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.06.2007 
Mesajlar: 50 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24692 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2008 
2,969 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg. yağsız koyun budundan iki defa çekilmiş kıyma
 
1 kg. ince köftelik bulgur
 
2 adet sert domates
 
veya 1 kaşık salça
 
1/2 kg. taze soğan
 
1 demet maydanoz
 
Yeterince tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı pul biber
 
Kimyon
 
 
Bulguru ayıklayıp, yıkayıp süzülmek üzere süzgece koyunuz. Soğanları yıkayıp, ayıklayıp ince ince doğrayınız. Maydanozları ince ince kıyıp doğrayınız. Domatesleri çok ince kıyarak soğanları katınız. Bu malzemeyi tuzla ovup, bütünleştirdikten sonra, bir kenarda bekletiniz. Eti ve bulguru geniş bir tepsiye koyunuz. Birbirine sürterek devamlı 10 dakika civarında, ezerek yoğurunuz. Arasıra elimizi soğuk suya batırıp yoğurmaya devam ediniz. Bir süre sonra kimyon, kırmızı biber, karabiber ve tuz katarak yoğurmaya devam ediniz. En son soğan karışımını koyup, hepsini iyice bütünleştiriniz. Ara sıra tadarak kıvamını ölçünüz. Kıvamına  geldiğini anlayınca, yanınızda size yardım eden birine tattırınız. O da kıvamını beğenirse, avucunuzda ufak köfteler yapıp, servis  tabağına  serdiğiniz marul yapraklarının üstüne diziniz. Üzerine maydanoz sapları serperek ikram ediniz.
 
 
Not: Çiğ köfte yapılır yapılmaz yenmelidir. Her geçen dakika lezzetini kaybettirir.
  
 | 
ÇİĞ KÖFTE | 
  | 
ismileyla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.03.2008 
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22668 
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2008 
2,895 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
I. Grup;
 
500 gr. kıyma (yağsız)
 
600 gr. bulgur
 
10 gr. kimyon
 
10 gr. karabiber
 
250 gr. Isot (Urfa)
 
100 gr. Domates salçası
 
2 bas kuru soğan (ince kıyılmış)
 
II. Grup;
 
2 demet maydanoz
 
1 demet taze nane
 
1 baş taze soğan
 
1 baş taze sarımsak
 
 
I. gruptaki malzemelerden bulgur hariç tüm malzemeyi iyice yoğurun. Bulguru ilâve edip yoğurmaya devam edin. Yaklaşık bir saat kadar yoğurduktan sonra II. gruptaki malzemeleri kıyıp hazırladığınız çiğ köfteye katın ve karıştırın. Köftelere arzu ettiğiniz şekli verin.
 
 
Not: Çiğ köfteyi limon sıkarak ve marulla birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.
  
 | 
Çiğ Köfte | 
  | 
festival 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.02.2008 
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21105 
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2008 
2,571 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg ince bulgur
 
250 gr tamamen yağsız kıyma
 
2 baş kuru soğan
 
2 çorba kaşığı biber salçası
 
1 demet maydanoz
 
Tuz, su
 
 
İnce bulgur 2 su bardağı suyla karıştırılır. 10 dakika bekledikten sonra ince kıyılmış soğan katılır, karıştırılır. Daha sonra kıyma, tuz ve salça katılır. Arada bir eller ıslatılarak en az yarım saat yoğrulur. En son kıyılmış maydanoz katılır. Köfte harcından ceviz kadar parçalar alınır, avuç içinde sıktırarak şekil verilir. Marul yaprakları eşliğinde servise sunulur.
 
 
Not: Lavaş içine dürüm de yapılabilir.
 
 
 
  
 | 
Çiğ Köfte | 
  | 
Petek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.12.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20305 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2007 
2,862 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı ince bulgur
 
1 Demet maydanoz
 
250 gr. Yağsız koyun kıyması
 
1 Tatlı kaşığı kimyon
 
2 Orta boy domates
 
1 çay kaşığı kırmızı biber
 
1 Orta boy soğan
 
1 Tatlı kaşığı tuz
 
6 taze soğan
 
 
Bulguru genişçe bir tepsiye koyup 1/2 su bardağı su ilavesi ile 10 dakika ıslatınız. Taze soğan ve maydanozu incecik kıyıp, domatesin kabuğunu soyarak fındık büyüklüğünde doğrayınız.
 
Kuru soğanı incecik kıyınız, tuzla birlikte bulgura ilave edip, ıslak elle yoğurunuz. Bulgur kuru ise arasıra elinizi ıslatarak bulguru yumuşatıp, özleştiriniz. Kimyon, biber ve kıymayı bulgura ilave edip beş on dakika daha yoğurunuz.
 
Domatesin hepsini soğan ve maydanozun yarısını katıp karıştırınız. Yarım yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, avuç içinde şekil vererek servis tabağına diziniz. Üzerine kıyılmış taze soğan ve maydanoz serpiniz.
  
 | 
Çiğ Köfte | 
  | 
Pakize Paran 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.06.2007 
Mesajlar: 50 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16009 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2007 
2,999 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. yağsız dana kıyması
 
Yeni bahar
 
Karabiber
 
2 soğan
 
1 demet maydanoz 
 
1,5 su bardağı köftelik bulgur
 
Yeşil salata ya da marul
 
Tuz
 
Kırmızı biber
 
 
Soğanı ince rende ile rendelevin. Bunu tamamen vaasız körpe dana kıymasına katarak halledin. Köftelik bulguru katarak 20 dakika yoğurun. Sonra tuz, kırmızı biber, yeni bahar ve karabiber, çok ince kıyılmış maydanoz katarak yoğurmaya devam edin. Yarım saat tamamlanınca ceviz iriliğinde parçalar kopararak şekil verin. Yeşil salata, yahut marul yaprakları arasında servis yapın.
  
 | 
Çiğ Köfte | 
  | 
panjur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.05.2006 
Mesajlar: 60 Şehir: Borçka | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5551 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2006 
2,944 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. çiğ köftelik dana kıyması
 
2 kilo çiğ köftelik bulgul
 
200 gr. kırmızı biber
 
2 baş soğan
 
3 bağ maydanoz
 
200 gr. taze soğan
 
yeteri kadar biber salçası
 
yeteri kadar domates yoksa salça
 
tuz 
 
karabiber
 
yenibahar
 
3 adet marul ya da kıvırcık salata
 
 
2 baş soğanı çok ince doğrayın, aynı şekilde maydanozu, taze soğanları ve domatesleri de çok ince doğrayın, bunları yaoğura yoğura ete yedirin. Ardından bulguru azar azar katarak yoğurmaya devam edin, su katmadan sürekli ovuştururcasına yoğurarak malzemeyi birbirine yedirin. Marul dışında bütün malzemeyi de kattıktan sonra arada su yada domates suyu katarak kıvamını buluncaya kadar 1-1,5 saat yoğurduktan sonra köfte biçimi verip marul yapraklarıyla süslü tabaklara koyup servis yapın.
  
 | 
Çiğ Köfte | 
  | 
Jikle 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.06.2006 
Mesajlar: 29 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5321 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006 
3,054 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 Gr Dana kıyması (iki kere çekilmiş)
 
500 Gr Köftelik bulgur
 
2 Adet orta boy soğan
 
2 Adet domates
 
1 Adet Maydanoz
 
1 Çorba kaşığı domates salçası
 
1 Çorba kaşığı biber salçası
 
1 Tatlı kaşığı acı pul biber (isteğe bağlı)
 
Kimyon
 
Tuz
 
Karabiber
 
½ Demet taze soğan
 
Garnitür İçin:
 
1 Adet orta boy soğan
 
½ Demet maydanoz
 
2 Çorba kaşığı sumak
 
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Köftelik bulguru derin bir kabın içerisine alıp bir su bardağı sıcak su ile ıslatıp 25-30 dakika bekletin.
 
Daha sonra kıymayı,ince ince doğranmış soğanları, domatesi, baharatları ve salçayı katıp iyice yoğurun.
 
Ara sıra su ekleyerek yoğurmaya devam edin.
 
Köftelik bulgur iyice yumuşadıktan sonra kıyılmış maydanozu koyun, bulgura karıştırın.
 
Avcunuzu ıslatarak şekil verin.
  
 | 
Çiğ Köfte | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1287 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2006 
3,365 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. dana kıyma (Et beklememiş ve sinirsiz olmalıdır.) 
 
1,5-2 su bardağı ince bulgur
 
3- 4 çay kaşığı acı kırmızı biber
 
2 çay kaşığı kimyon
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
1 soğan
 
2 çay kaşığı karabiber, tuz
 
SALATASI İÇİN:
 
8-10 tane taze soğan
 
1 demet maydanoz
 
4-5 çay kaşığı sumak
 
Yarım kahve fincanı zeytinyağ
 
1 limon, tuz
 
 
1- Kıyma, rendelenmiş soğan, bulgur, kırmızı biber, kimyon, tuz, karabiber ara sıra su serperek iyice yoğrulur. 
 
2- Biber salçası ile de yoğrulduktan sonra avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır. Servis tabağına dizilir. 
 
3- Taze soğan ve maydanoz ince doğranır. Kırmızı biber, sumak, zeytinyağ, tuz ve limon suyu karıştırılır.
 
4- Köfte servis yapılırken salatası yanında verilir.
 
 
 ML® Sosyete Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
Çiğ Köfte | 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1030 
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2006 
3,542 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
(Bu tarifim Mütevazı Lezzetler®  ikramlar kitabım Sayfa: 31'de yer almaktadır.)
 
 
250 gr. hiç yağı olmayan dana kıyması
 
2 Su bardağı köftelik ince bulgur
 
2 Adet orta boy kuru soğan
 
1 Çorba kaşığı acı biber salçası
 
1 Tatlı kaşığı kimyon
 
1 Tatlı kaşığı tuz
 
1 Demet maydanoz
 
4 - 5 Yaprak marul
 
 
# Bulgur bir tepsiye alınır, 1 su bardağı su ile 10 dakika ıslatılır.
 
# Soğan yemeklik olarak çok ince doğranır, tuzla beraber ıslanmış bulgura eklenir.
 
# Bir süre bulgur ve kuru soğan yoğrulduktan sonra biber salçası ve kimyon eklenir, biraz daha yoğrulur.
 
# Bu karışıma yağsız kıyma katılır 30 - 35 dakika iyice özleşene kadar yoğrulur.
 
# En son ince kıyılmış maydanoz eklenir, maydanoz da karışıma homojen olarak iyice dağılınca yoğurma işlemi tamamlanmış olur.
 
# Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, parmak arasında sıkılarak şekil verilir.
 
# Servis tabağına alınır, marul eşliğinde servis yapılır.
 
 
Not: Yoğurma sırasında bulgurun kuru kaldığı hissedilirse, eller ıslatılarak yoğurma işlemine devam edilebilir.
 
 
 ML® Çiğ Köfte için tıklayın
 
 
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |