İrfan Rıza Yazıcıoğlu
 
 
1 kg çiğ köftelik bulgur 
 
750 g. çiğ köftelik kıyma 
 
2 paket 5 türlü baharat 
 
5 kaşık domates salçası 
 
5 kaşık biber salçası 
 
5 diş sarımsak 
 
1 limon suyu 
 
1 kaşık zeytin yağı 
 
1 fincan nar ekişisi 
 
1 su bardağı isot 
 
1 çorba kaşığı karabiber 
 
2 domates 
 
1 maydonoz 
 
Yarım kilo yeşil soğan 
 
3 tane kuru soğan 
 
Tuz 
 
 
Kuru soğan doğranır tuzla ovulur salça baharlar, sarımsak, bulgur ve 2 domates rendesi ile iyice yağlanır.
 
Bulgur yumuşayıınca kıyma limon suyu nar ekşisi zeytin yağı katılır. 
 
Tekrar yoğrulur. en son yeşil soğan ve maydonoz katılarak yoğrulur. şekil verilerek servis yapılır.
 
Kıyma yerine yağda kavrulmuş yumurtada kullanılabilir.
 
 
 
  
 |