| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çiğ Köfte (Adana) | 
 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103831 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2014 
2,126 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Prof. Dr. Erman Artun
 
 
1 kg ince bulgur
 
1/2 kg. ince çekilmiş yağsız dana kıyması
 
1 kaşık domates salçası
 
1 kaşık biber salçası
 
1 demet ince doğranmış maydanoz
 
1/4 kg. yeşil soğan
 
1 demet ince doğranmış yeşil sarımsak
 
1/2 demet yeşil nane
 
Kimyon
 
Tuz
 
Kırmızı biber
 
Karabiber
 
Su
 
 
Bulgur, kırmızıbiber, karabiber, domates ve biber salçaları tuz ve su serpilerek yavaş yavaş yoğrulur. Bulgur biraz yumuşayınca et de eklenerek yoğrulmaya devam edilir. Geri kalan bütün malzeme de bu karışıma eklenerek yoğrulur ve avuç içinde sıkılarak servis yapılır.
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 19.04.2015
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Çiğ Köfte (Adana) Tarifleri Köfteler
 | 
 
 
 
 |