| 
 
| 
 
 
 | 
 
ÇİFTLİK USULÜ CİĞER | 
 
  | 
paspartu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2006 
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10031 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006 
2,935 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzeme :
 
4 dilim tost ekmeği 
 
3 çorba  kaşığı  un
 
1 bardak dilinmiş havuç 
 
Biraz kereviz sapı
 
1/4 çay kaşığı ada çayı
 
aynı miktar kekik, tuz, karabiber
 
1/2 kg. dana ciğeri
 
2 bardak dilinmiş soğan
 
2 orta boy patates
 
1 bardak  domates suyu
 
 
Yapılışı :
 
Ekmekler gevrekleşinceye kadar kızartıp kaba kâğıt üzerine alın ve yağını emdirin. Un ve baharatı karıştırın. Ciğer dilimlerini bu karışıma bulayarak ekmekleri kızarttığınız yağda kızartın. Fazla yağı emdirin. Bir tencereye koyduğunuz kızartılmış ciğer dilimlerinin üzerine sebzeleri yerleştirin, domates suyu döküp 1/2 çay kaşığı tuz ekin. Üstünü örtüp hafif ateşte 30-40 dakika veya sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ÇİFTLİK USULÜ CİĞER Tarifleri Bumbar Tarifleri
 | 
 
 
 
 |