Malzeme
- ½ paket burgu makarna
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı Sıvı Sana
- Sosu:
- 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 2 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 300 g tavuk ciğeri
- 6 adet mantar
- 3 adet domates
- 4 adet taze soğan
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
1. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
2. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.
3. Tavuk ciğerini ortadan ikiye kesin. (Tavuk ciğeri bulamazsanız ½ adet dana ciğeri kullanabilirsiniz.)
4. Mantarların saplarını çıkarıp, kıyın.
5. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
6. Taze soğanları ayıklayıp, kıyın.
7. Derin bir tencereye bol su koyup, kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine tuzu, makarnayı ve zeytinyağını ilave edip, makarnaları 8 dak. haşlayın. Haşlanan makarnaların suyunu süzüp, soğuk sudan geçirmeden Sıvı Sana ile yağlayın. Yağlanmış makarnayı sıcakta tutun.
8. Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırın, içine ortadan ikiye kesilmiş tavuk ciğerlerini ilave edip, kavurun.
9. Ciğerler kızarınca içine piyazlık kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
10. Soğanlar pembeleştikten sonra içine kekiği, kıyılmış mantarları ilave edip, mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin.
11. En son olarak küp küp doğranmış domatesleri, kıyılmış taze soğanları, tuz ve karabiber, ilave edip, bir taşım orta ateşte pişirin.
12. Sıvı Sana ile yağlanmış makarnayı, servis tabağına alıp, üzerine tavuk ciğerli sosu döküp, sıcak olarak servis edin.
|