1 paket çabuk maya
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 adet kesme şeker
1 adet yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
2 kase rende taze kaşar
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Yoğurma kabına az un, maya, şeker ve ılık su konur. Parmak uçlarıyla karıştırılır. Sonra ılık süt, eritilmiş tereyağı, yumurta akı, tuz konur ve pürüz kalmayana kadar karıştırılır. Üzerine ele yapışmayan, yumuşak bir hamur olana kadar un ilave edilir. Hamur üzeri kapalı olarak 1 saat dinlendirilir. Sonra 4 eşit parçaya ayrılır. Her parça yemek tabağı kadar açılır. Bıçakla 6 eşit üçgen parçaya kesilir. Üçgenlerin geniş kenarlarına yeteri kadar rende kaşar konur, kenarları katlanır ve rulo yapılır. Kalan 3 hamur parçası da aynen hazırlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında pişirilir.
|