| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çiçek Lavaş | 
 
  | 
Yeni Çiçek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.12.2009 
Mesajlar: 21 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc45310 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2009 
2,738 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Yarım paket yaş maya
 
1 su bardağı ılık su
 
1 çay kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar un
 
Üzeri için:
 
1 çay bardağı su
 
1 tatlı kaşığı un
 
1 çorba kaşığı çörek otu
 
 
Yaş maya, şeker ve su karıştırılır. Üzerine tuz ve fazla katı olmayacak kıvamda hamur olana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur yarım saat dinlendirilir. Sonra 4 esit parçaya ayrılır. Her parça yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiririlir. Hamurun kenarından merkeze doğru , tam merkeze gitmeden bıçakla 5 adet kesik atılır. Üzerine unlu su sürülür, çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında açık pembe renkte pişirilir.
 
 
 
 
 
 ML® Lavaş için tıklayın 
 
ML® Lavaş (görsel)
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Çiçek Lavaş Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |