https://www.droetker.com.tr
 
 
Hamur:
 
1,5 su bardağı un
 
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
1 tutam tuz
 
Yaklaşık 3 - 4 yemek kaşığı su
 
75 g tereyağı
 
Krema:
 
3 yumurta akı
 
3 yumurta sarısı
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
1 limon kabuğu rendesi
 
2 - 3 yemek kaşığı limon suyu
 
1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
 
750 g süzme yoğurt
 
Kalıp:
 
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)
 
 
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine toz şeker, şekerli vanilin, tuz, su ve tereyağını ilave edip iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.
 
Kalıbı tereyağı veya margarin ile  yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 
Alt-üst pişirme: 170 °C
 
Turbo pişirme: 160 °C
 
Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarıp 2-3 dakika bekletin. Yarısını kalıbın tabanına bastırarak yayın. Kalan hamuru kalıbın kenarlarında 4-5 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturacak şekilde bastırarak yayın. Çatal yardımı ile 10-12 yerinden delin ve pişirin.
 
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
 
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın.
 
Yumurta aklarını cam veya metal bir kaba alın. Mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar yaklaşık 3 dakika çırpın.
 
Yumurta sarıları ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin, limon kabuğu rendesi, limon suyu, toz halindeki pudingi ve süzme yoğurdu ilave edip mikserin orta devrinde 2 dakika çırpın. Çırptığınız yumurta aklarını ekleyip tahta kaşık veya spatula ile köpüğünü söndürmeden yavaşça karıştırın. Kalıptaki tabanın üzerine döküp üzerini düzeltin ve pişirin.
 
Pişirme süresi: 40 - 45 dakika
 
Fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alın ve 4-5 saat bekletin. Cheesecake'i kalıbından çıkarıp dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 |