| 
 
 
 | 
Cheescake Görünümlü Vişneli Pasta | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166901 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2022 
322 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.dogrusucarrefoursa.com
 
 
Tabanı İçin:
 
2 paket burçak bisküvi
 
3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
 
Muhallebisi İçin:
 
4 su bardağı süt (su bardağı 200 ml)
 
2 çorba kaşığı tepeleme un
 
2 çorba kaşığı tepeleme nişasta
 
1 paket vanilya
 
5 çorba kaşığı toz şeker (yoğun tatlı isterseniz arttırabilirsiniz)
 
Üzeri İçin:
 
1/2 kg vişne
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
1,5 çorba kaşığı silme nişasta
 
½ çay bardağı su
 
 
Öncelikle tabanı için bisküvileri rondodan geçirin. İçine oda sıcaklığında yumuşayan tereyağını ilave edip iyice özdeşleşene kadar karıştırın. Kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıt serin. Kalıbın dibine bastırarak bisküvili karışımı iyice yayın ve kalıbı buzdolabına koyun.
 
Muhallebi için tüm malzemeleri tencereye alın. Sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Koyulaşıp muhallebi kıvamını alınca ocaktan alın. Buzdolabından bisküvili kalıbı çıkarıp muhallebiyi içine boşaltın, ılınınca yeniden dolaba kaldırın.
 
Üzeri için vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp geniş bir tavaya koyu ve şeker ekleyin. Vişneler hafif yumuşayana kadar kısık ateşte arada bir karıştırarak pişirin.
 
Üzerine suyun içinde erittiğiniz nişastayı ilave edin. Biraz karıştırıp jöle kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve muhallebinin üzerine yayın.
 
Soğuması için dolaba alın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |