| 
 
 
 | 
Cezeryeli Pişmaniyeli Parfe | 
  | 
doz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.11.2013 
Mesajlar: 22 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93793 
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2013 
2,096 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
ELMA PÜRESİ İÇİN:
 
3 adet yeşil elma
 
300 ml su
 
45 gr toz şeker
 
KREM PARFE İÇİN:
 
3 yumurta sarısı
 
4 yaprak jelatin
 
50 gr margarin
 
250 ml krema
 
100 gr pişmaniye
 
100 gr cezerye
 
 
Elma püresi için elmaların kabuklarını soyup su ve şekerle pişirin.
 
Ezerek püre haline getirin.
 
Yaprak jelatinleri soğuk suda bekletip yumuşamalarını sağlayın.
 
Elinizle sıkarak suyunu süzün ve geniş bir cam kaseye alın.
 
Yumurta sarılarını ekleyip çırpın.
 
Benmari usulü ısıtın.
 
Elma püresi ve margarini ekleyip karıştırın.
 
Kremayı mikserle köpük gibi olana kadar çırpın, karışıma ekleyin.
 
Pişmaniyeyi tel tel olana kadar ayırıp karışıma ilave edin.
 
Hazırladığınız karışımı dilediğiniz şekildeki bir kalıba doldurun.
 
Buzdolabında katılaşana kadar bekletin.
 
Cezeryeleri pudra şekeri yardımıyla birleştirerek dikdörtgen şeklinde açın, servis tabağına yerleştirin.
 
Üzerine parfeleri yerleştirip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |