| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Cezayir Çorbası Tarifleri Filistin Yemekleri
| 
 |  
| Cezayir Çorbası |  
|  | Karakol Editor
 
  
 Kayıt: 10.11.2005
 Mesajlar: 157
 Şehir: Emek/ANKARA
 | Kısa URL: https://ml.md/lc10403 Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
 11,389 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Malzemeler (4 kişilik):
 600 gr koyun döşü
 100 gr kuru fasulye
 100 gr nohut
 3 soğan
 4 domates
 2 dolmalık biber
 1 diş sarımsak
 1 demet maydanoz
 200 gr tel şehriye (kalın)
 1 tutam kekik
 1 tutam kırmızıbiber
 1 çay kaşığı karabiber
 6 çorba kaşığı zeytinyağı
 yeteri kadar tuz.
 
 Yapılışı:
 Fasulyeyle nohut bir gece önceden suya konup ıslatılır. Koyun eti döşü satırla ufak parçalara doğranır veya kasaptan böyle doğranmış olarak alınır. Domateslerin kabukları soyulduktan sonra çekirdekleri çıkarılıp ufak parçalara doğranır. Soğanlar yarımay biçiminde doğranır. Maydanoz temizlenip yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Dolmalık biberler yıkanıp çekirdekleri ve çekirdek yatakları atıldıktan sonra kıyarcasına ince doğranır. Bir tencereye altı kaşık zeytinyağı konur ve tencere kuvvetli bir ateşe oturtulduktan sonra soğan içine atılır. Tahta bir kaşıkla karıştırılacak soğanların rengi dönmeye başlayınca, buna ufak ufak doğranmış bir diş sarımsak, domates, dolmalık biber parçaları, kekik, kırmızıbiber, ^doğranmış et, kıyılmış maydanoz katılır. Tuzu ve karabiberi de serpildikten sonra bir buçuk İt su ile nohut ve fasulye de boşaltılır ve kabın ağzı örtülüp orta ısılı bir ateşte kaynamaya bırakılır. Beri yanda kalın tel şehriye kaynar tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlanır. Çorba iki saat kadar piştikten sonra tencereye suyu süzülmüş haşlanmış tel şehriye katılır. Karıştırılır ve beş dakika daha kaynatılır. Sonra çorba servis kâsesine alınıp sofraya çıkarılır.
 
 
 ML® Terbiyeli Kahire Çorbası için tıklayın
 
 
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |