| 
 
| 
 
 
 | 
 
Çeyiz Bohçası | 
 
  | 
Ayfer Demirtepe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.02.2009 
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33820 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2009 
3,337 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
8 adet kare milföy hamuru
 
1 adet yumurta
 
Yarım kalıp beyaz peynir
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Milföyler merdaneyle tatlı tabağı  kadar büyütülür. Uçtan uca zarf gibi katlanır. Ortasına yumurta akı, kıyılmış maydanoz ve ufalanmış peynirden oluşan karışım konur. Üçgen uçları ortada buluşturarak bohça gibi katlanır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Çeyiz Bohçası Tarifleri Açma Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |