1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı susam
1 çorba kaşığı çörekotu
1 adet yumurta sarısı, tuz
İçi için:
1,5 su bardağı ceviz içi
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Derin bir kaba süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz, kabartma tozu ve aldığı kadar unu koyun. Ele yapışmayan bir hamur elde edip, 30 dakika dinlendirin. Ceviz ve peyniri ayrı bir yerde karıştırın. Daha sonra hamuru ikiye ayırın. Hamurların birini merdane ile açın. Üzerine peynirli cevizli harcı yayın. Rulo biçiminde sarın. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpin. Orta ısılı fırında, kontrol ederek pişirin.
|