|
Cevizli ve Haşhaşlı Çörek |
|
mesutbey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.10.2007
Mesajlar: 55 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc18358
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2007
9,795 defa indirildi / yazdırıldı
|
8-10 kişilik
Gerekli malzeme:
Hamur için:
4.5 su bardağı un
1 kesme şeker
1 çorba kaşığı kuru maya
2 su bardağı ılık su
İç malzeme:
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı eritilmiş ılık tereyağı
Üzeri İçin:
2 yumurta sarısı
Maya ve şekeri 1 su bardağı suya ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırırı. Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu ilave edin. Kalan bir bardak suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 30 dakika kadar dinlendirin.
Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya ayırıp merdane ile hazır yufka büyüklüğünde açın. Her birinin üzerine eritilmiş ılık tereyağından gezdirin. Üzerlerine 2 çorba kaşığı ceviz ve bir çorba kaşığı haşhaş serpin. Yufkaları üst üste yerleştirip 7-8 santimlik şeritler şeklinde boydan boya kesin. Her birini iki ucundan tutup birbirine ters yönde çevirerek burun.
Tepsiyi yağlayıp içine hamurları dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
|
|