| 
 
| 
 
 
 | 
 
Cevizli Soslu Bulgur Köftesi | 
 
  | 
Ayşe'm 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2010 
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54297 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2010 
4,280 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Emine Beder
 
 
2 yumurta
 
2 su bardağı ince bulgur
 
I su bardağı ceviz (dövülmüş)
 
2 orta boy patates (haşlanmış)
 
300 gr. yağsız kıyma
 
bir çay kaşığı karabiber
 
bir çay kaşığı pulbiber
 
bir çay kaşığı kimyon
 
1 tatlı kasesi galeta unu
 
kızartmak için sıvı yağ
 
2 orta boy soğan
 
tuz
 
Domates Sosu:
 
1 orta boy soğan
 
3 orta boy domates
 
2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı salça
 
2 dal fesleğen
 
yağ
 
tuz
 
 
Bir kabın içine ince bulguru alıpkaynar su ile kısır ıslatır gibi ıslatalım. Kapağını örterek 10 dakika bulgurların şişerek yumuşamasını sağlayalım. İçine rendelediğimiz soğanları dövülmüş cevizleri, yumurtaları, haşlayıp rendelediğimiz patatesleri, kıymayı, baharatları, tuzu ilave ederek iyice yoğuralım. Köfte harcından baş parmak kalınlığında silindirik köfteler yapalım. Köfteleri galeta ununun içinde yuvarlayarak kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartarak kağıt mutfak havlusu üzerine alalım. Arzuya göre domates sosuylabirlikte servis yapalım. Domates sosu için: Bir tavaya küp doğranmış soğanı ve sıvı yağı alalım. Hafifçe pembeleşince içine doğranmış sarımsakları ve tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri ilave ederek birkaç dakika pişirelim. Salçayı, ezilmiş tavuk suyu tabletini ve i çay bardağı kaynar suyu ilave ederek sosu bir taşın kaynatalım, içine iri doğranmış fesleğen yapraklarını ilave edip sosu ateşten alalım. Köfteleri kıvırcık marul yaprakları içinde yanında domates sosuyla birlikte servis yapalım.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Cevizli Soslu Bulgur Köftesi Tarifleri Köfteler
 | 
 
 
 
 |