|
|
CEVİZLİ SELANİK TATLISI |
|
Sergün
Aşçı
Kayıt: 23.03.2011
Mesajlar: 19 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc62951
Gönderme Tarihi: 04.May.2011
5,689 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sahrap Soysal
3 su bardağı su
2 su bardağı süt (süt yerine su da kullanabilirsiniz)
2 tepeleme yemek kaşığı buğday unu
2 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
1,5 su bardağı tozşeker
100-150 gr tereyağı
1,5-2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Üzeri için;
Varsa dondurma
Cevizi yanmaz yapışmaz tavaya aktarıp tavayı kısık ateşin üzerine oturtun. Sürekli karıştırarak 5-7 dakika kavurun ve ocaktan alın.
Diğer taraftan su ve sütü orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Buğday ve mısır ununu ekleyip tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. Sürekli karıştırmaya devam ederek kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başlar başlamaz ocağın altını kısın. Şeker ve tereyağını ilave edin. Karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha kaynatın ve kavrulmuş cevizleri katıp karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
Muhallebi kıvamına gelen tatlıyı kaselere paylaştırın. Üzerini cevizle süsleyip buzdolabında bekleti n. İsterseniz üzerlerine dondurma koyarak servise sunun.
|
|
CEVİZLİ SELANİK TATLISI Tarifleri Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
|
|