| 
 
| 
 
 
 | 
 
Cevizli, Sarımsaklı Ekmekler | 
 
  | 
amator 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2006 
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6092 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2006 
3,378 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
Ceyrek ekmek içi
 
2 diş sarımsak
 
50 gr. ceviz
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
Bir buçuk tatlı kaşığı salça
 
Bir çay kaşığı kimyon
 
Bir çay kaşığı ince taneli pul biber
 
Iki kibrit kutusu kadar beyaz peynir
 
Peynirin tuz oranına göre gerekirse az tuz.
 
 
YAPILIŞI
 
Eğer peynir yeterince tuzlu değilse sarımsaklar dövülürken az miktarda tuz ilave edilir. Aynı havan içine ceviz içi eklenir ve dövülerek sarımsakla karıştırılır. Hafif nemlendirilmiş ekmek içi ve peynir ilave edilip diğer malzemelerde (kimyon+salça+pul biber+yağ)karışıma eklenir. Krema gibi hal alınca minik ekmek dilimleri ya da 4 parçaya bölünmüş tost ekmekleri üstüne sürülüp servis yapılır.
 
 
 ML® Cevizli Ekmek için tıklayın
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Cevizli, Sarımsaklı Ekmekler Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |