| 
 
 1 su bardağı  sıvı yağ
 150 gr. Eritilmiş  Margarin
 2 Yumurta
 1 bardak Yoğurt
 1 paket Kabartma tozu
 Tuz
 1 su bardağı iri rendelenmiş  Ceviz
 aldığı  kadar Un
 
 Bir kaba bir miktar un, eritilmiş  margarini , sıvı  yaği, 1 yumurtayı ,yoğurdu, cevizi ve tuzu koyun. Hepsini yoğurun. Hamur elinize yapışıyorsa bir miktar daha un ilave edin.
 Yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru  unladığınız masaya alın ve yuvarlak bir bicimde açın.
 Hamurun kalınlığı 1 cm. olacak.Hamurdan uzunlamasina 5 cm.lik şeritler kesin. Her kestiğiniz şerittende yine bes cm eninde  verev şeklinde kareler kesin. Yağlanmış  tepsinize bu kareleri dizin.
 Üzerine çırptığınız  yumurtayı sürün. 180 derece ısıtılmış fırına verin.Üzeri pembeleşince  fırından çıkarın ve  servis yapın.
 
 www.nefissofra.com
 
 
 ML® Cevizli Çörek için tıklayın
 ML® Safranbolu Bükmesi için tıklayın
 
 ML® Safranbolu Bükmesi (görsel)
 
 
 
 |