| 
 
| 
 
 
 | 
 
Cevizli Pizza | 
 
  | 
nevzat yeniay 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.06.2013 
Mesajlar: 28 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89736 
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2013 
2,201 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 su bardağı tam buğday unu
 
2 çorba kaşığı şeker
 
10 gram yaş maya
 
1 çorba kaşığı tuz
 
1 çay bardağı sıvı yağı
 
1 su bardağı ılık su
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Ayrıca üzeri için
 
2 yumurta akı
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Kekik, kimyon, kırmızı pul biber
 
 
Yoğurma kabının içinde yaş mayayı ve ılık suyu karıştırıp 5 dakika kadar bekletin. Üzerine şeker, tuz, su ve tereyağını ekleyip karıştırın. Son olarak da kepekli unu üzerine döküp yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur yapıp 15 dakika kadar bekletin. Dinlenen hamurdan parçalar kopartıp sıvı yağla yağlanmış zeminde ince yufka şekline getirin. Tepsiye dizin üzerine yumurta akı, kıyılmış ceviz ve salçayla bir harç hazırlayın, baharatlandırıp yufkanın üzerine ince bir tabaka halinde sürün. 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Cevizli Pizza Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |