|
Cevizli Pekmezli Un Helvası |
|
YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon |
Kısa URL: https://ml.md/lc75250
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2012
2,185 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un
1 su bardağı üzüm pekmezi
1 su bardağı su
125 gr margarin
1 kase ceviz
Yağ eritilir. Yağ ile un kavrulur. Kahverengi bir renk alana dek kavrulan helvanın üzerine pekmez ve su ilave edilir. Tencereye yapışmayacak şekilde olana kadar pişirilir. Ocaktan alınır. Tezgaha bir parça helva alınır. Tezgaha ceviz serpilir. Üzerinde yuvarlanır. Kesilerek servis tabağına alınır.
|
|