MALZEMELER:
 
Ayıklanmış 28 adet pazı yaprağı
 
30 gr pirinç
 
2 adet soğan
 
40 gr ceviz
 
400 gr kıyma
 
30 gr nar ekşisi
 
5 gr karabiber
 
5 gr tuz
 
2 gr kuru nane
 
2 gr taze nane
 
5 gr maydanoz
 
2 gr dereotu
 
4 adet domates
 
15 gr domates salçası
 
20 gr çiçek yağı
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
Pazı yaprakları kaynayan suda haşlanır ve buzlu suya çıkartılır. Soğuma işlemi bittikten sonra sapı ve kılçığı temizlenir. Pazının içi için bir kapta kuru soğan, domates, dere otu, nane, maydanoz doğranarak kaba konur. Üzerine dana kıyma ilave olur. Ceviz, nar ekşisi, salça ve kuru baharatlar ve pirinç konularak karıştırılarak pazıya sarılır. Sarılan pazılar tencerelere dizilir. Pazıların üzerine salçalı su yapılır, üzerine dökülür. Pişme işlemi bittikten sonra servis yapılırken üzerine domates rendesini tavada soteleyip üzer[ne koyulur servise hazır hale gelmiştir.
  
 |