https://yemek.name
 
 
1/2 kg kıyma
 
1 baş soğan
 
1/2 su bardağı ceviz
 
1/2 su bardağı antepfıstığı içi
 
2 dilim ekmek
 
2 adet yumurta
 
1/2 su bardağı un
 
Karabiber
 
Tuz
 
Sıvıyağ
 
 
Soğan ince ince kıyılır.
 
Kıyma ve soğan bir tencerede üstünü geçmeyecek kadar su ile pişirilir.
 
Suyunu iyice çeken kıyma soğumaya bıraklır.
 
Ekmek , ceviz ve Antep fıstığı içi robottan geçirilip inceltilir.
 
Soğuyan kıymaya cevizli iç, yumurta tuz ve karabiber ilave edip yoğurulur.
 
Ceviz büyüklüğünde şekillendirilen köfteler una bulanıp kızgın yağda pişirilir.
 
 
 
  
 |