500 gr köftelik kıyma (dana-kuzu karışık)
2 su bardağı ince köftelik bulgur
1 su bardağı sıcak su
1 adet iri boy soğan
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 yemek kaşığı kuru nane
6 diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı tepeleme toz kimyon
Bulguru sıcak suyla ıslatıp, ağzını kapatarak 10 dakika bekletin. Üzerine kıymayı ve çok ince doğranmış soğanı ekleyerek, en az 5-7 dakika yoğurun. Bu arada elinizi sık sık su dolu bir kaseye batırarak ıslatın. Sonra karışımı ceviz, nane, sarımsak, tuz, pul biber ve kimyonu katarak yine sıkıca yoğurun. Fırın tepsisini sıvı yağla hafifçe yağlayın. Yuvarlak köfte formunda veya kalp şeklindeki bir kalıpla köftelere şekil verin. Köftelerin 1 cm kalınlığından fazla olmamasına dikkat edin. Köfteleri fırın kabına dizerek 180 derece ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika pişirin, sıcak servise sunun.
Fotoğraf "şüküfe" tarafından gönderildi. 26.03.2019
|